hasi légzés

Minden betegségnek lelki oka van az esetek 95%-ban. Az életminőségünket romboló akadályok ( pl: egészségtelen ételek, negatív gondolatok, mozgásszegény életmód, rossz levegő, cigaretta, alkohol, kábitószer fogyasztása), felismerése is nagy mérföldkő lehet, a következő lépcsőfok megtétele azonban még ennél is nehezebb, megoldást kell találnunk a problémánkra.

Az emberek lelki eredetű problémával küzdenek, és ha egyedül nem boldogulunk, számtalan módszert hívhatunk segítségül. A határidők közé szorított napi menetrend feszített tempóját hosszútávon nagy kihívás tartani. Aztán egy idő után már nem bírjuk a terhelést, egyre nehezebben végezzük feladatainkat, végül pedig lehangoltsággal, szorongással, depresszióval vagy pánikbetegséggel stb. fizetünk azért, mert nem figyeltünk eléggé önmagunkra.

A gödörből nem könnyű kitornázni magunkat, és talán úgy érezzük, egyedül nem is boldogulunk. Többféle lélekgyógyítás is van: Az egyik módszer: a gyógyító csak kérdez, nem magyaráz, nem okít, és nem próbál tanácsot adni, az egyetlen amit tesz, hogy figyel ránk, és lényegre törő kérdéseinek köszönhetően rávezet minket arra, hol hibáztunk, és mi az, amin változtatnunk kellene ahhoz, hogy az életünk jobban működjön.

Segít megfogalmazni céljainkat, segít megtervezni az oda vezető utat, és el is kísér minket ezen. Egyenrangú partnerként viselkedik, sosem ítélkezik, nem írja elő, hogy mit kell tennünk, viszont általa önismeretünk új töltetet kap, és arra is képessé tesz, hogy új célkitűzések felé forduljunk.

A második módszer: elengedések, megbocsátások, egy vezetett meditáció által történik, 1 pl: több éve jobb létre szenderűlt szerettünket nem tudjuk elengedni, és evvel baj történik velünk is és Ő sem tud tovább menni a fejlődésben, 2 pl: párkapcsolatban az egyik fél nem engedi el a másikat ezért nincs semmilyen vagy rossz a kapcsolata. Harmadik módszer: nyugalmat hozó hasi légzés, hasba belélegezni és szájon ki 45 percig, utána jönnek a gyógyító angyalok és gyógyítják a fizikai testet 15 percig.

Ilyenkor a tudatalattinkban lévő fájdalmak jönnek ki, 10-szer kell ellenőrzés mellett csinálni és utána otthon is lehet. Én vagyok a figyelő és a légzés után megbeszéljük ki mit élt át, mit engedett el. Negyedik módszer: családállitás. A Bert Hellinger által a múlt század végén kidolgozott terápia a család szerepét hangsúlyozza problémáink kialakulásában. Hellinger a pszichoanalízis, a családterápia és a hipnózis működési szabályait tanulmányozva építette fel saját módszerét, amely sok megmagyarázhatatlannak tűnő elemből épül fel, mégis működik.

A családfelállításnak is nevezett módszer felfogása szerint problémáink kialakulásáért nem csak és kizárólag a mi életünk és annak eseményei hibáztathatóak, hiszen sorsunk összefonódik a családtagjaink sorsával. Hellinger szerint működik egy nagy közös lélek vagy energiamező, melybe családunk minden tagja beletartozik. A mezőben a „kiegyenlítődés törvénye” uralkodik, azaz a család valamely tagja szolidaritást vállal, azonosul a tragédiát elszenvedettel, tudat alatt segíteni kezd neki, hozzá hasonlóan kezd élni. Emiatt azonban nem a saját életét éli.

A terápia során a résztvevők a többi jelenlévő közreműködésével felállítják a saját családjukat. A szereplők képesek úgy reagálni, érezni és viselkedni, mint azok, akiket megszemélyesítenek, és a probléma szinte azonnal felszínre tör. A Hellinger módszer a kiegyenlitődés törvénye.

Az amit a két szemünkkel látunk csak 1%-a a valós világnak, a többi 99%-ék a láthatatlan világ. Ahhoz, hogy kapcsolatba kerüljünk ezzel a világgal el kell kezdeni tudatosan élni. Az életünket nemcsak mindennapi tapasztalásaink határozzák meg, sorsunk alakulásában a szellemi, spirituális élményeink és a meditációs tapasztalataink is szerepet játszanak.

A legtöbben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget ezeknek, de ha képesek vagyunk kitörni a hétköznapi keretekből és elfogadni a spiritualitást, új út nyílhat meg előttünk, amelynek segítségével mélyebb önismeretre tehetünk szert, feltárulhatjuk bonyolult lelkünk titkait, képesek lehetünk megérteni cselekedeteink, belső vágyaink és félelmeink okát. Ha megismerjük a tetteink hátterében meghúzódó indítékokat, feltárulhat a múltunk, biztossá válhat a jelenünk, és félelemtől mentessé a jövőnk.

A lélekgyógyítás során ráébredhetünk arra is, hogy a testi tüneteinket milyen lelki problémák idézik elő. Mikor ajánlott? Depresszió, pánikbetegség, elégedetlenség kapcsolati, párkapcsolati gondok, önértékelési zavarok, önbizalom hiány, határozatlanság, ingerültség, szorongás, feldolgozatlan problémák, kommunikációs problémák, meddőségi problémák, betegségek. stb. Egy dolgot azonban nem szabad elfelednünk: lelkünk gyógyulásának legfőbb akadálya a hitünk hiánya lehet.

Ha nem hiszünk magunkban és a gyógyulásunkban, akkor semmilyen terápia nem segíthet rajtunk, jönnek a nagyobb betegségek.