masszázs

A masszázs a test felületén meghatározott kezelési céllal alkalmazott mechanikus inger, melyre a szervezet a fizikai gyógyulással reagál. A masszázs részben közvetve, részben közvetlenül hat jótékonyan az emberi szervezetre például az izomtónusra és az idegrendszerre.

Manapság a stressz egyre több fizikai panaszt vált ki, és sok betegség legfőbb oka is egyben. A legtöbb ember nem tudja kezelni a stresszt, de egy masszázs ebben is sokat segíthet. Elősegíti a kellő ellazulást, és támogat a belső feszültség feloldásában.

A masszázs nem csak a bőrt, az izmot és a vérkeringést frissíti fel, de nyugtató hatást fejt ki az idegrendszerre, s emellett hatást gyakorol a szívritmus működésére is. A nyugtató hatás következtében mélyebb, egyenletes lesz a légzés, és alacsonyabb lesz a vérnyomás. A masszázs közvetlen hatásként csökkenti az izomfeszülést, s így az izmok rugalmassága és teljesítőképessége javul, az anyagcseretermékek gyorsabban ürülnek ki. Általános fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik, mert a masszázs hisztamint és bradikinint szabadít fel a szervezetben.

Mindemellett kitágítja a bőr kapilláris ereit, ezzel növeli a sejteket tápláló anyagok felvételét, és segít a méreganyagok eltávolításában. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, segíti a bőr megújulását. A fokozott vérkeringés biztosítja a megfelelő nedvességtartalmat, a bőr pedig ennek hatására feszes, rugalmas és gyönyörű marad.